Επιλέγοντας ανάμεσα σε Ραδιόφωνο & Τηλεόραση

Επιλέγοντας ανάμεσα σε Ραδιόφωνο & Τηλεόραση

Στις μέρες μας χρησιμοποιούμε το ραδιόφωνο και την τηλεόραση για λόγους ψυχαγωγίας. Είναι μέσα επικοινωνίας και διασκέδασης, τα οποία θεωρούμε δεδομένα και υπάρχουν εδώ και αρκετά χρόνια. Υπάρχουν κάποιοι που επιλέγουν το πρώτο και κάποιοι που επιλέγουν το δεύτερο. Όλοι όμως επιλέγουν ένα από τα δύο.

Υπάρχουν οι φανατικοί υποστηρικτές και οι φανατικοί πολέμιοι και των δύο. Όσον αφορά όμως στην τελική επιλογή όλοι συμφωνούν ότι δεν είναι εύκολη. Μπορούμε να βρούμε πολλούς λόγους για να διαλέξουμε το ένα και άλλους τόσους για να μην το κάνουμε. Παραθέτουμε λοιπόν όλους εκείνους τους λόγους, ώστε να φτάσουμε σε μια καλή επιλογή.

Στην περίπτωση του ραδιοφώνου, ο ακροατής έχει την δυνατότητα να ακούσει μόνο. Αυτό από μόνο του καθιστά το εγχείρημα δύσκολο, μιας και χρειάζεται την απόλυτη συγκέντρωση. Απαιτεί λοιπόν μεγαλύτερη προσήλωση, εκτός αν ο σταθμός εκπέμπει μόνο τραγούδια. Με το ραδιόφωνο έχουμε ταξιδέψει όλοι σε διάφορους προορισμούς. Μας συντροφεύει σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Συντροφεύει τους ανθρώπους ενώ αθλούνται ή κάνουν βόλτα. Επίσης είναι μια συντροφιά στο αμάξι για όσους οδηγούν μόνοι ή με παρέα (kvik-lån 30 dage DK).

Αντίθετα, η τηλεόραση είναι ένας συνδυασμός ήχου και εικόνας. Στην περίπτωση αυτή όμως η εικόνα κυριαρχεί. Η εικόνα και όχι ο ήχος είναι που καθηλώνει τον θεατή. Αποτελεί μια ολοκληρωμένη πρόταση με συνδυασμό ερεθισμάτων. Μέσα από την τηλεόραση μπορεί να εξυπηρετηθεί ένα ευρύ κοινό. Σε αυτήν μπορεί να δει κανείς ταινίες, εκπομπές ψυχαγωγίας, αθλητικού περιεχομένου, ειδήσεις κ.λ.π. Σαφέστερα είναι ένα πιο δημοφιλές εργαλείο ψυχαγωγίας.

Πρόκειται για μια εξελιγμένη μορφή τέχνης. Η μετάδοσή της είναι εύκολη και γι’ αυτό έχει πολλούς φανατικούς οπαδούς ανά τον κόσμο. Μέσα από τους τηλεοπτικούς δέκτες, οι οποίοι λαμβάνουν το σήμα από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, ξεκινά ένα υπέροχο ταξίδι διασκέδασης. Κάτι τέτοιο ισχύει και για το ραδιόφωνο φυσικά.

Ο τρόπος λειτουργίας και των δύο φαίνεται να διαφέρει, αλλά το αποτέλεσμα είναι κάπως παρόμοιο. Όταν μπήκε σε λειτουργία η τηλεόραση, πολλοί ήταν αυτοί που θεώρησαν ότι το ραδιόφωνο θα χανόταν. Αυτό όμως δεν φαίνεται να ισχύει, μιας και έχουν εφευρεθεί διάφοροι τρόποι ,πιο σύγχρονοι, για να ακούει κανείς την αγαπημένη του συχνότητα. Οι διαδικτυακοί σταθμοί έχουν κάνει την εμφάνισή τους πιο έντονη. Και οι εκπομπές αλλάζουν, έχοντας ως γνώμονα τα θέλω της εκάστοτε εποχής. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα περισσότεροι άνθρωποι να έχουν πρόσβαση.

Τόσο το ραδιόφωνο όσο και η τηλεόραση είναι αξιόλογες εφευρέσεις. Αν και έχει περάσει ένας αιώνας σχεδόν από την ανακάλυψή τους, δεν έχουν χάσει τη λάμψη τους, ενώ παράλληλα έχουν συμβάλει στην ταχεία ανάπτυξη της ψυχαγωγίας και της πληροφόρησης. Και τα δύο αυτά αντικείμενα έχουν κατορθώσει να ενώσουν ανθρώπους και πολιτισμούς, ανθρώπους που δεν έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κόσμο ή να μορφωθούν κατάλληλα.

Έρχονται αυτά τα δύο μέσα να «επαναφέρουν» την τάξη σε όλη αυτή την αδικία που υπάρχει στον κόσμο κατά κάποιο τρόπο. Θα πρέπει λοιπόν να είμαστε ευγνώμονες για όσα έχουν καταφέρει να προσφέρουν στην ανθρωπότητα. Να προσπαθήσουμε να τα χρησιμοποιούμε με τρόπο θετικό προς εμάς και τους γύρω μας. Είναι μια ευκαιρία για να ενώσουν τους ανθρώπους και όχι να τους χωρίσουν.